Propietats nutricionals de la carn de poltre

La carn de poltre és una carn molt saludable i nutritiva. Es caracteritza pel color rosat, per ser tendra (poltres entre 8-12 mesos), per la seva poca quantitat en greixos, pel seu alt valor proteic, per la seva gran riquesa en vitamines i minerals i per la seva gran riquesa en ferro. La carn de poltre està recomanada per professionals de la salut. Molt aconsellada per nens, adults, gent gran, així com per tothom que vulgui portar una dieta saludable.

En quant a les propietats que presenta:

  • CALORIES: Baixa en calories. Es pot comparar amb la carn de conill o pollastre.
  • PROTEINES: Rica en proteïnes d’alt valor biològic. Conté tots els aminoàcids que necessita l’ organisme humà. La carn de poltre té aproximadament les mateixes proteïnes que la vedella, però és menys greixosa i conté unes 9 vegades més d’ àcids grassos Omega 3, essencials per l’ organisme humà.
  • GREIXOS: Aporta pocs greixos. Seria equivalent al pollastre o al gall dindi. És un bon aliment per dietes, pel control de colesterol, pels triglicèrids, per la obesitat i pel risc cardiovascular alt.
  • VITAMINES: La carn de poltre és rica en vitamines A, C i del grup B ( la tiamina, riboflavina, àcid pantoteic, niacina, biotina i vitamina B12).
  • MINERALS: És una Important font de minerals com:
  1. ZINC: imprescindible per la pell i el sistema inmunològic.
  2. FÒSFOR: necessari pel manteniment de les dents, ossos, pel cervell i major resistència en els atletes.
  3. FERRO: conté més ferro que la vedella, és un ferro de fàcil assimilació, motiu pel que és molt recomanable per pacients amb anèmia ferropènica o nivells baixos de ferro.
  • Baix contingut en colàgen. Això la fa més tendra i de fàcil digestió.
  • Quadre comparatiu amb altres tipus de carn (Fracció principal i continguts en 100gr d’una porció comestible) :

Component Cavall Vadella Porc Estruç Gall dindi Pollastre Xai
Energia (Kcal.) 107-121 129-150 151 104 160 112-124 121-216
Humitat (%) 73-75 53-74 52-74 76 70 75 58-65
Proteines (g) 21-23 15-21 14-20 18 21 20-22 15-20
Colesterol (mg) 20 65 60 38 68 78 70
Greix (g) 1-3 13-28 23-32 2 8 11 16-26