Qui som i per què la carn de poltre

La nostra empresa s’ha creat arran del desig i de la il·lusió de tres famílies andorranes de comercialitzar la carn de poltre a Andorra. El nostre principal objectiu és activar un mercat intern de poltre per poder donar sortida a la producció de carn de poltre realitzada al nostre país. Apostem per la producció duta a terme a Cal Fijat de Llorts.

Cal Fijat és una casa de pagès de Llorts que existeix des de l’any 1618. Al llarg de la seva història, les generacions s’han especialitzat en la ramaderia i la producció de tabac. Han anat tocant diversos tipus d’animals (ovelles, mules, matxos, vaques i eugues), fins treballar, exclusivament, des de l’any 2000 amb les eugues que es crien a les nostres muntanyes per tal de vendre’n els poltres. Les eugues de carn d’Andorra provenen del creuament de l’euga del país amb sementals Bretons i Percherons.

Durant molts anys, s’han exportat els poltres produïts per al consum de carn a països veïns com ara Espanya, ja que el consum d’aquesta carn era gairebé inexistent a Andorra. Avui dia però, gràcies a estudis mèdics comprovats, la carn de poltre està agafant més renom: té unes propietats i unes qualitats indiscutibles per a la salut de l’ésser humà. És per això que creiem i confiem amb el fet que els ciutadans del país han de poder i voler consumir aquesta carn sempre que ho desitgin. Hem de poder donar resposta de manera interna a la demanda del consumidor ja que som un país que existeix gràcies a la tradició ramadera. Podem ajudar a enriquir el mercat i la gastronomia amb aquest producte autòcton.

El fet de potenciar el consum intern de carn de poltre autòcton permetrà mantenir les explotacions ja que el mercat internacional ha patit una decaiguda a causa de l’encariment del transport d’animals vius, fet que ha perjudicat el preu del mercat dels pollins. Malauradament, moltes cases ramaderes es troben amb l’obligació de vendre les seves colles d’eugues que ja no els aporta ingressos suficients per a mantenir-les. Esperem que es revalori l’activitat agrícola i ramadera per garantir la sostenibilitat de les explotacions agràries. D’altra banda, considerem molt important conservar i potenciar la nostra producció natural i la tradició ramadera familiar.

Contacta amb nosaltres

Fields marked with an * are required